Våra adepter

Livet som ny företagare innebär att både utmaningar och möjligheter ska hanteras för att driva företaget framåt. Med stöd och support av en mentor, en oberoende och erfaren person, kan starten underlättas och företagets utveckling få fart. I NyföretagarCentrum Nords mentorprogram ges nyföretagare kostnadsfritt tillgång till en mentor under ett års tid, och ingår samtidigt i det värdefulla regionala Mentornätverket. Läs mer om vårt mentorprogram här >>

Roxane Kenny och Joel Huuva

Roxane Kenny och Joel Huuva

Roxane Kenny och Joel Huuva driver cateringfirma från gården i byn Liehittäjä i Övertorneå. – Som alldeles nya företagare är det enormt motiverande att delta i Nyföretagarcentrums mentorsprogram. Vi lär oss massor och får utöka vårt nätverk på samma gång.

För två år sedan flyttade Roxane och Joel till den gamla släktgården i Tornedalen. De hade till en början vanliga anställningar men var snart klara över att de skulle starta eget.

– Vi ville hjälpa till att hålla gården vid liv och samtidigt driva företagartraditionen som finns i huset vidare. Det är en ynnest att få jobba med det man älskar på ett så fint ställe.

Joel och Roxane hjälps åt med det mesta i cateringfirman. Samtidigt som de har fullt upp att möta efterfrågan från privatpersoner och företag, lär de sig att driva eget, med allt vad det innebär. Stöd och uppmuntran i mentorsprogrammet är till stor hjälp.

– Vi är jättenöjda med matchningen. Vår mentor har jobbat länge i samma bransch och bor precis som vi i en liten by. I programmet får vi chans att regelbundet stanna upp och reflektera, ihop med någon som vet vad hon talar om.

Roxane Kenny och Joel Huuva
Driver cateringfirman Huuvagården i Övertorneå
Brinner för landsbygdsutveckling och att driva släktgården vidare

Kontakt

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100085770280360

Fler adepter

Fler mentorer