Våra mentorer

Livet som ny företagare innebär att både utmaningar och möjligheter ska hanteras för att driva företaget framåt. Med stöd och support av en mentor, en oberoende och erfaren person, kan starten underlättas och företagets utveckling få fart. I NyföretagarCentrum Nords mentorprogram ges nyföretagare kostnadsfritt tillgång till en mentor under ett års tid, och ingår samtidigt i det värdefulla regionala Mentornätverket. Läs mer om vårt mentorprogram här >>

Annika Klefsjö

Att starta eget fanns inte på kartan för Annika Klefsjö från Luleå. Men hon utmanade sina rädslor och arbetar nu sedan fem år tillbaka som konsult inom ledarskaps- och organisationsutveckling. I Nyföretagarcentrums mentorsprogram är hon coach och mår som allra bäst när hon ser andra utvecklas.

– Det är enormt givande och en stor ära att få stötta en nyföretagare. Och jag vet av egen erfarenhet hur mycket det betyder. Den individuella vägledning du får av en personlig mentor är ovärderlig.

Annika beskriver målande sin egen företagsresa. Vännerna tyckte hon skulle starta eget men det kändes alldeles för stort och alldeles för svårt. Hon sökte ett nytt jobb och hade gått långt i processen när hon upptäckte att det egentligen var trygghet hon sökte. Då drog hon sig ur.

– Jag ville vara större än min egen rädsla. Så jag startade mitt företag. Det var superläskigt men fantastiskt roligt! Jag har aldrig ångrat mig.

– Tvivel kommer till oss alla ibland. Mitt råd är att använda osäkerheten till att liksom provtrycka sig själv – vad vill jag, vad vill jag inte? På så sätt kan mörka tankar faktiskt leda framåt. 

Annika Klefsjö

Senior ledarskaps- och organisationskonsult
Magisterexamen i psykologi och har arbetat över tjugofem år som chef och ledare
Brinner för att se andra människor utvecklas

Kontakt

Hemsida: https://www.klefsjoconsulting.nu/

Fler mentorer

Fler adepter