Våra mentorer

Livet som ny företagare innebär att både utmaningar och möjligheter ska hanteras för att driva företaget framåt. Med stöd och support av en mentor, en oberoende och erfaren person, kan starten underlättas och företagets utveckling få fart. I NyföretagarCentrum Nords mentorprogram ges nyföretagare kostnadsfritt tillgång till en mentor under ett års tid, och ingår samtidigt i det värdefulla regionala Mentornätverket. Läs mer om vårt mentorprogram här >>

Jonas Qvist

– Inspiration och transpiration, det är bra grejer. Men om du jobbar mer än du lyckas ta betalt för så blir du bara trött – och fattig. Min viktigaste uppgift som mentor är att peka på vikten av en hållbar struktur i företaget och säga stopp när jag ser att planen inte håller.

Jonas Qvist började som feriearbetare på Kalix Bygg & Plåt efter sin utbildning till civilekonom.

– Det blev liksom världens längsta sommarjobb. Nu har jag varit nästan fyrtio år på företaget, största delen som vd och ägare, och jag trivs som fisken i vattnet.

Han vill delta i Nyföretagarcentrums mentorsprogram av flera skäl. Det ger honom nya tankar och lärdomar och en möjlighet att hänga med i allt som händer i samhället.

– Det är roligt också. Sedan vill jag få stötta en ung entreprenör att skapa struktur i sitt företag. Det är lätt att jobba ihjäl sig utan att ens få en vettig lön för mödan.

Jonas har själv haft en mentor och beskriver det som en omtumlande erfarenhet.

– Hon ställde utmanande frågor som gjorde att jag fick fundera på helt nya sätt. Det var väldigt utvecklande. Jag tycker det är bra att bli litet omskakad.

Jonas Qvist

Civilekonom, vd och ägare av Kalix Bygg & Plåt
Drivkraften är långsam förändring i vardagen – ”Evolution, inte revolution”

Kontakt

Hemsida: http://www.kbp.se/

Fler mentorer

Fler adepter