Våra mentorer

Livet som ny företagare innebär att både utmaningar och möjligheter ska hanteras för att driva företaget framåt. Med stöd och support av en mentor, en oberoende och erfaren person, kan starten underlättas och företagets utveckling få fart. I NyföretagarCentrum Nords mentorprogram ges nyföretagare kostnadsfritt tillgång till en mentor under ett års tid, och ingår samtidigt i det värdefulla regionala Mentornätverket. Läs mer om vårt mentorprogram här >>

Reidun Holstad Johansson

Reidun Holstad Johansson

Reidun Holstad Johansson är säljansvarig på Luleå basket och deltar i Nyföretagarcentrums mentorsprogram för andra året i rad. I fjol fick hon utmärkelsen som landets bästa mentor och önskar att hon själv tagit hjälp som ung nyföretagare. Särskilt med pappersarbetet. – Då hade jag kunnat fokusera helt på det jag är allra bäst på, att möta människor.

Reidun är något av en mångsysslare med lång erfarenhet av säljarbete i olika branscher. Förutom sin anställning på idrottsföreningen driver hon eget inom försäljning och kommunikation.

I rollen som mentor menar hon att yrkeskunskaperna självklart behövs men att livserfarenhet och nyfikenhet att lära nytt är minst lika viktiga.

– Nya företagare kan gå hur långt som helst, med litet hjälp på vägen. Jag får ibland frågan vad som gör mig till en bra mentor. Men jag gör ju inget! Vi surrar ju bara… Allvarligt talat, knepet är att utmana litet och samtidigt vara generös med egna erfarenheter, både med- och motgångar.

Som ledare tror Reidun på delaktighet och det gäller även i mentorsrollen. Hon vill inte styra men vara där, fråga och lyssna.

 – Den stora glädjen är att koppla ihop folk, hjälpa dem att stärka sina nätverk och i samma veva stärka mitt. Jag får en kick av att coacha nya entreprenörer. Det ger mig energi.

Reidun Holstad Johansson
Säljansvarig på Luleå basket
Driver eget företag inom försäljning och kommunikation
Brinner för att möta människor

Kontakt

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/reidun-holstad-johansson-13678717

Fler mentorer

Fler adepter