Våra adepter

Livet som ny företagare innebär att både utmaningar och möjligheter ska hanteras för att driva företaget framåt. Med stöd och support av en mentor, en oberoende och erfaren person, kan starten underlättas och företagets utveckling få fart. I NyföretagarCentrum Nords mentorprogram ges nyföretagare kostnadsfritt tillgång till en mentor under ett års tid, och ingår samtidigt i det värdefulla regionala Mentornätverket. Läs mer om vårt mentorprogram här >>

Moa Johansson

Moa Johansson

Moa Johansson från Luleå startade företaget Containing Greens mitt under brinnande pandemi, tillsammans med tre kollegor. Det var tidvis litet tunt med mat i butikerna och idén att utveckla resurseffektiv åretruntodling av grönsaker föddes. I Nyföretagarcentrums mentorsprogram har hon fått värdefullt stöd att ta svåra beslut och våga mer.

– Företaget befinner sig fortfarande i utvecklingsfas och behöver stöd kring exempelvis investeringar. Mentorsprogrammet är en möjlighet att få coachning av någon som varit med förr.

Moa menar att det finns mycket hjälp att få för företagare, men betonar att den stora fördelen med mentorsprogrammet är att kunna vända sig till en enda person man litar på, med alla sina frågor.

– Matchningen av mig och min coach var klockren. Han verkar i samma bransch och har gjort en liknande företagsresa som vi står inför. Det öppnar en möjlighet att samverka och ha en yrkesrelation även utanför programmet.

Framförallt har hon fått stöd att inte vara rädd för det svåra. Det där som tar emot litet, exempelvis att lyfta luren och ringa…

– Min mentor säger, gör det bara! Det har hjälpt mig jättemycket.

Moa Johansson
Vd för Containing Greens
Utbildad statsvetare
Brinner för att göra skillnad och bidra till en hållbar matproduktion

Kontakt

Hemsida: https://containinggreens.se/
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063478571566

Fler adepter

Fler mentorer