Våra mentorer

Livet som ny företagare innebär att både utmaningar och möjligheter ska hanteras för att driva företaget framåt. Med stöd och support av en mentor, en oberoende och erfaren person, kan starten underlättas och företagets utveckling få fart. I NyföretagarCentrum Nords mentorprogram ges nyföretagare kostnadsfritt tillgång till en mentor under ett års tid, och ingår samtidigt i det värdefulla regionala Mentornätverket. Läs mer om vårt mentorprogram här >>

Cecilia Andersson

Text: Anna Almqvist | LinkedIn: Anna Almqvist Studiotext

Cecilia Andersson från Sörbyn är en eldsjäl med gröna fingrar. Hennes drivkraft är att se frön växa, både bokstavligt och bildligt. – Jag gillar att vara mentor och se människor utvecklas.

Cecilia deltar för andra året som mentor i Nyföretagarcentrums program. Större delen av sitt yrkesliv har hon arbetat med besöksnäring, företagsutveckling och lokal utveckling. Tillsammans med sin man startade hon nyligen en hallonodling hemma på gården, inspirerad av permakulturprinciperna. Hon är även hälsovägledare inom ayurveda och driver egen studio i hembyn.

– Mitt hjärta klappar för företagsutveckling på landsbygden. Vi behöver mångfald, både i näringslivet och i vår natur.

Som mentor vill Cecilia framförallt inge mod och avdramatisera företagandet. Oavsett vem man möter, en myndighetsföreträdare eller en viktig kund, är de ju bara vanliga människor innerst inne. Hon upplever även stora personliga fördelar med mentorskapet.

 Inget gör mig så nöjd som när jag ser andra människor växa. De tar sina första steg, de går vidare… och jag får stötta framåt, mot nästa steg. Det mår jag bra av.

– Om jag själv haft en mentor när jag startade mitt första företag, då är jag säker på att jag vågat mer. Förstått min egen potential, helt enkelt.

Cecilia Andersson
Egen företagare inom permaodling och ayurveda
Drivit företag inom landsbygdsutveckling
Brinner för att hjälpa människor och plantor att växa

Kontakt

Hemsida:

Fler mentorer

Fler adepter