Du visar för närvarande Ann-Christine Ojanlatva och Hanna Alldén

Ann-Christine Ojanlatva och Hanna Alldén

I den gamla prästgården i Junosuando driver Ann-Christine Ojanlatva och Hanna Alldén boende och upplevelsecenter med tornedalsk kvinnohistoria som röd tråd. I Nyföretagarcentrums mentorsprogram får de stöd i sitt företagande av en entreprenör med gedigen erfarenhet från samma bransch.

Ann-Christine är klassisk massör och reflexolog. Hanna har arbetat länge inom besöksnäringen och fungerar som skogsguide, administratör och kock, bland mycket annat. Sommartid är deras gård navet i ett hälsocentrum där gästerna kan få behandlingar, äta närproducerad mat och bara slappna av. Under högsäsong tar den emot turister som vill uppleva riktig vinter och genuin, norrbottnisk kultur.

– Vi jobbar småskaligt, nära naturen. Om man söker lugnet så har vi mycket att erbjuda här, säger Hanna.

Hanna och Ann-Christine deltar i Nyföretagarcentrums mentorsprogram för att få nya ögon på sin verksamhet och stöd att utvecklas tillsammans med en erfaren entreprenör inom samma område.

– Vi behövde hjälp med struktur och organisation. Vår mentor vet det mesta om att driva företag på landsbygden och vi uppskattar att regelbundet få avsätta tid tillsammans med henne. Hon coachar oss framåt, steg för steg.

  • Driver boende och upplevelsecentrum i den gamla prästgården i Junosuando.
  • Driver företaget Lappland Natur och Hälsa.
  • Brinner för tornedalsk kvinnokultur, naturnära upplevelser och närproducerad mat.

Kontakt
Hemsida: junosuandoboende.se
Tfn: 070 535 96 26