Du visar för närvarande Johanna Vesterberg

Johanna Vesterberg

Johanna Vesterberg från Luleå driver Normada, ett cirkulärt möbel- och inredningsföretag för moderna kontor och hotellmiljöer. Med återvunnet restmaterial från industrin växer stolar och soffor fram i 3D-skrivare av modell större.

Johanna är utbildad möbelsnickare och har en bakgrund som strategisk inköpare inom rättvis handel.

– Det sätt vi konsumerar på håller inte och en stor förändring måste ske. Jag har velat starta företag i hela mitt liv och med hållbar möbeltillverkning kan jag bidra till att förbättra världen för kommande generationer.

Grundidén med Normada är att det kunden investerar i är materialet, inte själva möbeln. Så kan till exempel en stol malas ner, smältas och printas ut till något nytt när användarens behov ändras. Just nu söker Johanna investeringar för att öppna fyra nya printstudios runt om i världen. Möblerna ska produceras nära kunderna, med restmaterial från lokala leverantörer och med sjysta arbetsvillkor.

Genom sitt företag coachar Johanna regelbundet designstudenter vid universitetet. Nu har hon själv en mentor tack vare Nyföretagarcentrums mentorsprogram.

– Det känns jättespännande. Med sin finansiella bakgrund och långa erfarenhet hur man bygger stabila bolag är min mentor ett värdefullt stöd, inte minst nu i vår intensiva uppstarts- och investeringsfas.

  • Driver möbel- och inredningsföretaget Normada.
  • Utbildad möbelsnickare.
  • Brinner för miljön och mänskliga rättigheter.

Kontakt
Hemsida: normada.se