Nyföretagarcentrums hållbarhetssatsning stärker företagens konkurrenskraft

Nu inleder NyföretagarCentrum Nord sin nya satsning Hållbart från start. Syftet är att öka företagens konkurrenskraft och stötta nya entreprenörer i Norrbotten att arbeta hållbart redan från början.

Satsningen innehåller kunskapshöjande seminarier, individuell rådgivning och stöd att ta fram hållbarhetsplaner. Insatsen är kostnadsfri för entreprenörer som nyligen startat eller drivit företag i högst tre år och de första träffarna är planerade till början av 2024. Ann Murugan är affärsrådgivare på Nyföretagarcentrum och ansvarig för satsningen.

– Vi vill stötta nya entreprenörer att arbeta socialt, miljömässigt och ekonomiskt hållbart redan från start. Det skapar robusta, livskraftiga företag med förutsättningar att växa. Hållbara företag är också viktiga möjliggörare i utvecklingen att nå de globala hållbarhetsmålen.

Nyföretagarcentrums satsning Hållbart från start löper över tre år och är öppen för nya företagare i verksamhetsorterna Arvidsjaur, Boden, Pajala, Piteå, Luleå, Överkalix och Övertorneå. Anna Engström är verksamhetschef.

– Vår målsättning med satsningen är att nya företagare ska se sin roll i den gröna omställningen och de stora affärsmöjligheter som finns här. När företagare prioriterar hållbarhetsfrågorna på riktigt, då kommer också konkurrensfördelarna. 

Läs mer på https://www.nyforetagarcentrumnord.se/hallbart-fran-start/

Foto: Ann Murugan, Rådgivare vid Nyföretagarcentrum Nord och ansvarig för satsningen Hållbart från start


För mer information, kontakta

Anna Engström, verksamhetschef NyföretagarCentrum Nord tfn 070-525 26 82.
Ann Murugan, affärsrådgivare NyföretagarCentrum Nord tfn 076-132 15 39.


NyföretagarCentrum Nord erbjuder konfidentiell och objektiv rådgivning till nya och blivande företagare i Norrbotten på verksamhetsorterna Arvidsjaur, Boden, Haparanda, Luleå, Pajala, Piteå, Överkalix och Övertorneå. Våra erfarna rådgivare är själva företagare med bred kompetens och kunskap som hjälper nya företagare att utveckla sina idéer och ta fram affärsplan och budget. Vår rådgivning och våra aktiviteter är helt kostnadsfria tack vare finansiering från kommunerna på verksamhetsorterna samt vårt nätverk av samarbetspartners från näringslivet.

Dela nyhet

Läs mer