Glenda Fors ny verksamhetschef på Nyföretagarcentrum

Glenda Fors är NyföretagarCentrum Nords nya verksamhetschef

Glenda Fors är NyföretagarCentrum Nords nya verksamhetschef. Hon tillträdde i mitten av mars och efterträder Anna Engström på posten. Till sitt nya uppdrag tar hon mångårig internationell erfarenhet som projektledare och konsult i kommunikationsbranschen.

Som alla NyföretagarCentrum Nords medarbetare är Glenda Fors själv företagare. Hon driver konsultbyrå inom verksamhetsledning, projektledning och kommunikation.

Skapa värde

Glenda Fors kommer ursprungligen från Mexico och har bott och verkat många år utomlands. Under tidigt 00-tal arbetade hon med stora globala varumärken och byggde upp hemsidor för e-handel, något som var nytt på den tiden. 2009 flyttade hon till Stockholm och bor nu sedan två år tillbaka i Luleå med man och två barn.

 –  Det finns så mycket spännande idéer här i Norrbotten. Jag brinner för att se människor lyckas och nå sin fulla potential och därför känns mitt nya uppdrag så inspirerande. Alla Nyföretagarcentrum Nords insatser utgår från interaktion och personlig rådgivning. Jag vill fortsätta satsa på kommunikation, värdefulla relationer och engagemang. Med stöd från våra partners och kommuner och i dialog med länets nya entreprenörer kan vi skapa största möjliga värde för dem.

Nya perspektiv

NyföretagarCentrum Nord finns i dagsläget på sju orter i Norrbotten, i samverkan med kommunen och det lokala näringslivet. Här erbjuds kostnadsfri rådgivning, digitala och lokala seminarier, ett speciellt kvinnonätverk och mentorprogram. Verksamheten vill växa och ge ännu fler nyföretagare i länets kommuner möjlighet till stöd och hjälp.

– Det finns behov av nya perspektiv i stödet till nya företagare och med min bakgrund tror jag att jag har mycket att tillföra. Blickarna vänds just nu mot norr och affärsdrivna människor från hela världen kommer till Norrbotten för att bli del av samhällsutvecklingen. Vi behöver finnas där för att guida och hjälpa dem att hitta sin plats.

Hållbart från start

Glenda Fors menar att vi är i början av en stark tillväxt som länets entreprenörer kan dra stor nytta av. Hon vill stötta nyföretagare att bygga in social och miljömässig hållbarhet redan från start.

– Hållbara bolag med sjysta villkor och äkta miljöambitioner tillför dessutom stora konkurrensfördelar till vårt norrbottniska näringsliv.

För mer information, kontakta
Glenda Fors, verksamhetschef NyföretagarCentrum Nord
072-537 89 87 glenda.fors@nyforetagarcentrum.se

Dela nyhet

Läs mer