Ny satsning från Nyföretagarcentrum stöttar internationella entreprenörer i uppstartsfas

Norrbotten befinner sig i en expansiv fas och vill locka många nya inflyttare. Entreprenörer som kommer från andra länder kan behöva extra stöd och därför inleder NyföretagarCentrum Nord nu Start a business in Norrbotten, en engelskspråkig satsning riktad direkt till nya företagare med internationell bakgrund.

Start a business in Norrbotten inleds i februari 2024 och består av digitala och fysiska träffar. Satsningen är öppen för internationella nya företagare och helt kostnadsfri för deltagarna. Fokus ligger på stöd inför start och de första åren, skatteregler och att ha koll på och hur saker som pension, försäkringar och finansiering fungerar i Sverige. 

Ann Murugan är internationell affärsrådgivare på Nyföretagarcentrum. Hon har själv startat företag under sina år utomlands och känner väl till de utmaningar som möter en företagare i ett nytt land.

– Vi behöver attrahera driftiga människor och ny kompetens till länet men att komma som ny i landet och starta eget är ett stort steg. Med vår nya internationella satsning vill vi möjliggöra för fler att komma igång och ta sig genom den första tiden.

Start a business riktar sig till nyföretagare med utländsk bakgrund under deras första tre år, på Nyföretagarcentrums verksamhetsorter Arvidsjaur, Boden, Luleå, Pajala, Piteå, Överkalix och Övertorneå.

– I takt med den utveckling som sker i norr vill vi möta upp en ökande grupp av internationella nya företagare, där vi bland annat hittar medföljande i de stora industrisatsningarna, säger verksamhetschef Anna Engström. Initiativet Start a business in Norrbotten, som vi genomför tillsammans med våra partners, är en bra början för att i sedan bli värdefulla delar av länets näringsliv.

Digitala och lokala fristående träffar för målgruppen internationella nya företagare i Norrbotten pågår under 2024 – 2026, med start i februari.  Satsningen finansieras genom Familjen Kamprads stiftelse.

För mer information, kontakta
Anna Engström, verksamhetschef NyföretagarCentrum Nord tfn 070-525 26 82.
Ann Murugan, internationell affärsrådgivare NyföretagarCentrum Nord tfn 076-132 15 39.

Dela nyhet

Läs mer