Kick-in och kick-ut i Nyföretagarcentrums mentorprogram

På torsdagen samlades ett trettiotal nya företagare och erfarna entreprenörer i Luleå för nätverksträff i Nyföretagarcentrums mentorprogram. En av nyföretagarna som sökt till den nya programomgången och fått en av de eftertraktade platserna var Ellen Dyverfeldt. – Jag ser verkligen fram emot att jobba med min mentor under året som följer och få ta nya steg framåt i mitt företag.

Torsdagens event var både inspark för nya deltagare och avslutning av gångna årets program. Stämningen i lokalen var nyfiket förväntansfull när nymatchade par kände varandra på pulsen och tidigare mentorer och adepter återsågs en sista gång inom ramen för programmet.

Förutom mingel och presentation av alla deltagare gavs två föreläsningar under eftermiddagen, där head coach Robin Sandberg från Luleå basket och moderator Malin Winberg utifrån sina olika perspektiv talade om hur man skapar starka och framgångsrika bolag i två skilda branscher. Dagen innehöll även avtackning av mentorerna från den avslutande programomgången. Anna Engström är verksamhetsledare för Nyföretagarcentrum nord.

– Vi har en stark uppsättning mentorer, kvinnor och män från Norrbottens näringsliv som delar med sig av sin kunskap och erfarenhet. Jag är ödmjukt tacksam över det engagemang och den vilja som finns att bidra i rollen som mentor till nya företagares utveckling, och glad över det driv som våra nya företagare visar, säger Anna.

Omsorgsfull matchning
Nyföretagarcentrum har verksamhet på åtta orter i Norrbotten i samverkan med kommunen och det lokala näringslivet. Här erbjuds nya företagare kostnadsfri rådgivning, seminarier och nätverksträffar. I mentorprogrammet delar en erfaren person på ideell basis med sig av erfarenhet, tid och nätverk till en nystartad entreprenör under ett års tid.

Till årets programomgång sökte mer än fyrtio nyföretagare till de femton platserna. Ellen Dyverfeldt är personlig tränare online i sitt företag Train with Ellen och hon är glad över chansen att få coachning av en person som varit med ett tag.

– Jag kommer att ha en person att bolla idéer och tankar med, någon som ställer de där frågorna jag behöver få för att utveckla mitt företag och göra det så bra som möjligt för mina kunder.

Framgångsrika företagare
En person som deltagit i programmet under året är Joakim Granskär. Han startade bolaget Gheko för ett år sedan och erbjuder konsulttjänster inom mark och anläggning.

– Jag blev pappa under året som gick. Min mentor har gett mig ett ovärderligt stöd i hur man kombinerar familj med företagande och får balans i livet.

Mari Nilsson är vd för Ivab och ny mentor i programmet. Hon menar att sådana här program har stor betydelse, inte bara för nya entreprenörer utan för samhället i stort.

– Vi får ett bättre företagsklimat när vi ställer upp för varandra. Som stor arbetsgivare har vi också ett ansvar att ge tillbaka till samhället, dela med oss av kunskap och erfarenhet. Sedan ser jag också fram emot att själv få lära mycket av min nyföretagare.


Bekanta dig med deltagarna i NyföretagarCentrums Mentorprogram 2023/2024!

Ellen Dyverfeldt, Train With Ellen
Karin Sjöö Åkeblom, Tromb
Johanna Vesterberg, Normada AB
Mikael Backgård, Advise North
Linda Vesterberg, LiVe Terapi i Luleå
Jan Esensjö, Petrina & Partners

Hans-Petter Ajanki, Nordic Construction Solutions
Marie Nilsson, Infjärdens Värme
David Orre, Rödfärgskultur i Norr AB
Anna Lundqvist, Complete Consulting
Fredrik Andersson, markjobbet.se Norrbotten AB
Mats Wikman, Wikmans fastigheter

Linda Andersson och Hilda Wilka, Solklar Hälsa i Norr AB
Emmy Lundmark och Hanna Nordgren, Hygge Hem
Angelica Danielsson, Främja specialpedagogik (sida under uppbyggnad)
Louise Nelson, Louise Nelson AB
Anna Almqvist, Studiotext
Malin Winberg, Malin Winberg AB

Kimberly Lidman, Klart MI AB
Mia Nordlund, Curatina AB
Sharifullah Mohammad Omar, Stich it SMA AB
Thomas Andersson, Brightnest
Hulda Wirsén, Stora Mu AB
Annika Högström, Läkarjouren

Sara Lindström, Sara Lindström Photography
Pia Huuva, Huuva Hideaway
Ulrika Hagman, CatlaS
Niclas Tidström, Modul
Ann- Christine Ojanlatva och Hanna Allden, Lapland Nature & Health AB
Cecilia Andersson, Rovilan

Läs mer om vad våra tidigare mentorer och adepter säger om Mentorprogrammet här. 


Mer Information om NyföretagarCentrum Nords mentorprogram

Mer information om Mentorprogrammet 2023/2024 hittar du här. Du kan även prata med din lokala Affärsrådgivare.

Om Nyföretagarcentrum Nord

NyföretagarCentrum Nords verksamhet finansieras av kommuner och näringsliv i samverkan. Tack vare våra regionala och lokala partners kan vi erbjuda kostnadsfri rådgivning, utbildning och nätverk till dig som är ny eller blivande företagare.

Mentorprogrammet finansieras av Tillväxtverket.

Tid för affärsrådgivning bokas här.

Dela nyhet

Läs mer