Vi söker affärsrådgivare för konsultuppdrag till Pajala samt Överkalix

Vi söker två rådgivare med hjärtan som klappar för att skapa goda förutsättningar för nya företagare i Pajala respektive Överkalix, i roller som rådgivare inom NyföretagarCentrum Nord. Uppdraget är ett konsultuppdrag vilket innebär att du driver företag idag och innehar F-skattsedel.

Rollen som rådgivare innefattar ett helhetsansvar för att arrangera individuella träffar samt lokala och digitala gruppträffar för målgruppen. Rollen innebär även att initiera, bygga och vårda relationer till lokala och regionala samarbetspartners. Rådgivaren är ansvarig för verksamheten på den aktuella orten och uppdraget styrs utifrån rådgivningskundernas faktiska behov. Uppdraget omfattar ca 20% och kan komma att öka. Rådgivaren/konsulten kombinerar uppdraget på NyföretagarCentrum Nord med andra konsultuppdrag eller anställningar.

Rådgivaren är en av flera konsulter inom NyföretagarCentrum som själva är företagare med kunskap om och erfarenhet av att driva och utveckla företag. Rådgivarteamet jobbar i samverkan där vi nyttjar varandras kompetenser och olika expertområden. Uppdraget innehåller en del kvällsaktiviteter och placering är i Pajala respektive Överkalix. Uppdraget innebär möjligheter till viss intern utbildning.

Din profil

Konsultuppdraget som rådgivare är en samordnande roll vilket innebär administrativa uppgifter för att planera och genomföra rådgivning, nätverksträffar och seminarium.

Samverkan sker tillsammans med NyföretagarCentrum Nords verksamhetschef, övriga rådgivare och den aktuella kommunens näringslivsfunktion. Samverkan sker även med lokalt näringsliv och övriga regionala näringslivsfrämjare.

I uppdraget ingår att planera och genomföra:
• Individuella rådgivningsmöten
• Lokala träffar på respektive ort
• Digitala informationsträffar och utbildningar
• Dialog med kommunrepresentanter
• Dialog med samverkansparter från lokalt näringsliv
• Aktiviteter inom våra lokala partnernätverk och företagsfrämjande organisationer

I stort sett alla våra aktiviteter planeras och genomförs i samverkan med NyföretagarCentrum Nords partners.

Vi söker dig som har kunskap om:
• Att starta och driva företag
• Att samordna, planera och genomföra digitala och lokala träffar
• Att utveckla företag, med förståelse för ex:
-Ekonomi, budget och finansiering
-Marknadsföring och kommunikation
-Utveckling av produkter och tjänster
-Partnerskap och samarbeten
-Hållbarhet

Vi ser med fördel att rådgivaren har ett brett nätverk inom näringslivet på den aktuella orten. Uppdraget förutsätter att du trivs i samverkande roller och nätverk. Du är bekväm med administration och kommunicerar väl i tal och skrift på både svenska och engelska. För uppdraget i Pajala ses även kunskap i finska som en merit. Som rådgivare har du själv ett entreprenöriellt förhållningssätt, du trivs med att hjälpa, lyfta och inspirera personer som står inför företagsstart eller är nya som företagare.

De egenskaper vi värderar högt är att du är engagerad, förtroendeingivande, en god lyssnare, kommunikativ, strukturerad och ansvarskännande. Vi erbjuder dig att bli del av den samlade kraften inom NyföretagarCentrum Nords affärsrådgivarteam och av näringslivsutvecklingen i Pajala och Överkalix.

Om Nyföretagarcentrum Nord

NyföretagarCentrum Nord är en ideell förening som erbjuder kostnadsfri, konfidentiell och objektiv rådgivning och stöd till nya och blivande företagare på våra verksamhetsorter i Norrbotten. Vi är en organisation i tillväxt och fler och fler kommuner ansluter sig successivt till samarbetet. Rådgivning finns nu etablerat i Arvidsjaur, Boden, Haparanda, Luleå, Pajala, Piteå, Överkalix och Övertorneå.

Rådgivning och övriga aktiviteter är helt kostnadsfritt för den nya företagaren tack vare finansiering från kommuner, lokalt näringsliv och övriga företagsfrämjare. Härigenom erbjuds rådgivning, utbildning, mentorprogram och affärsnätverk för den enskilda nya företagaren i upp till tre år efter företagsstart. Våra erfarna rådgivare är själva företagare med bred kompetens och kunskap för att hjälpa nya företagare att planera för start och utveckling av sina affärsidéer.

Ann-Helen Johansson är i dag vår rådgivare i Överkalix och kommer framöver att fokusera på övriga uppdrag i eget företag. Hans Mörtberg, vår rådgivare i Pajala ska trappa ner efter lång tid i näringslivet. Vi söker därför två nya rådgivare för uppdrag åt NyföretagarCentrum Nord, i Överkalix och Pajala.

Uppdragen innebär att du arbetar på konsultbasis. Se även www.nyforetagarcentrumnord.se

Ansökan

I den här rekryteringsprocessen samarbetar vi med Clockwork rekrytering. Läs mer och skicka in din ansökan idag!

Dela nyhet

Läs mer