Steget till eget inspiration 12 September

Steget till eget inspiration 12 September

Nyföretagarcentrum bjuder in dig som vill lyckas i ditt företagande. 

Datum: Måndag 12 september
Tid: 17:00 – 21:00
Plats: Vetenskapens hus, Storgatan 53, Luleå

Under kvällen har du möjlighet att träffa många nya företagare och möjligheter att knyta nya värdefulla affärskontakter. Du får lära mer om vikten av bra kommunikation och ett starkt varumärke, att bygga attraktivitet som blivande arbetsgivare och konsten att vara hållbar i längden som egen företagare – faktorer så viktiga för att nå dina kunder och sälja mer. 

Det är även ett tillfälle att träffa experter som på bästa sätt kan hjälpa dig med de behov du har som företagare. En mängd samarbetspartners finns på plats för att svara på dina frågor om finansiering, redovisning,  skatter, kommunikation, varumärke, lokaler, rekrytering, försäkringar, företagsförvärv, affärs- och företagsutveckling mm.

Eventet är kostnadsfritt, anmälan nedan. 

Program 

17.00              Välkommen! Anna Engström och Monica Wikström Johansson, Nyföretagarcentrum

Träffa en mängd olika experter som ger hjälp till dig som företagare. Vi bjuder på en lättare vegetarisk måltid.

18.00          Nyföretagarcentrum – nätverk, kunskap och vägar framåt för företagaren och företaget – Anna Engström, Monica Wikström Johansson, Nyföretagarcentrum

18.10            Ett attraktivt lägeKronan, Theresa Gustafsson, Rikshem

18:15             Inspirerande samtal med nya företagare i Norrbotten – vägen fram till i dag, framgångsfaktorer, utmaningar och framtid!   

Malin Naess – U Got Bread, Matilda Öhman – Parking Time SwedenTobias Nilsson – Norrbottens Lås AB. 

18.45             Bygga företagets personlighet – Om Varumärke och Kommunikation – Linda Nyström, Brightnest

Ett starkt varumärke skapar goda förutsättningar till både lyckade och hållbara affärer. Ett väl genomtänkt och långsiktigt kommunikationsarbete ger möjlighet att attrahera, påverka och nå ut till ens relevanta målgrupp.
Men hur bygger man upp kännedomen om sitt varumärke? Vilka steg bör man följa när man ska sätta sin strategi?

Linda, strategiskt medierådgivare och projektledare på Brightnest delar med sig av tips och råd som kan vara bra att ha med sig i grunden i sitt arbete med att bygga företagets varumärke.

19.15             Mingel och möten med företagare

19.45             Bli Attraktiv som Arbetsgivare – Daniel Kalén, Clockwork

Att vara en attraktiv arbetsgivare är nyckeln till att locka de mest kvalificerade medarbetarna till företaget och att kunna behålla dem. Ett tydligt syfte kombinerat med värderingar, attityder och beteenden skall representera företaget. Det handlar egentligen mer om att vara  ”Varamärke” än ett varumärke.

Daniel, rekryteringskonsult och marknadsområdeschef vid Clockwork i Norrbotten, ger dig som företagare goda tips för att bygga detta ”Varamärke” tidigt i ditt företagande och därigenom skapa goda förutsättningar för kommande rekryteringar.

20.15             Från idé till Hållbar Företagare – Om Mod, Passion, Viljestyrka och Balans – Anna Lundqvist, Complete Consulting

Vad är det som driver dig? Kan du hålla balansen på ett ben? Och hur kan du göra mindre och ändå få bättre resultat? Svaren på de här frågorna kan göra hela skillnaden. Det kommer Anna att prata om i sin föreläsning – att samla kraften som krävs för att starta eget och få till balansen som gör det hållbart över tid.

Anna startade sitt företag 2016 och fick samma år utmärkelsen årets Nyföretagare (av Nyföretagarcentrum Nord och EY). Hon hjälper idag ledare och organisationer att skapa utveckling och tillväxt på ett hållbart sätt, och genomför utbildningar i konsten att få rätt saker gjorda under varumärket Bli klar®. Anna är författare till fyra böcker. 

21.00              Summering och tack för i kväll

Vi bjuder på en lättare vegetarisk måltid. 

Anmälan här till Steget-Till-Eget-Inspiration, 12 september i Luleå!  

Kvällen är kostnadsfri man vid förhinder måste du avboka, annars förbehåller vi oss rätten att ta ut en avgift på 150 kr.

Har du frågor kontakta oss på nord@nyforetagarcentrum.se 

Varmt välkommen!

Dela nyhet

Läs mer