Jessica Wennberg ny företagsrådgivare i Överkalix ”Jag vill bli del av kommunens positiva näringslivsresa”

– NyföretagarCentrum Nord:s nya affärsrådgivare Jessica Wennberg är både kreativ och framåtsyftande, säger Bo Häggroth näringslivsansvarig på Överkalix kommun. Ett stort plus är också hennes bakgrund inom besöksnäringen, en stark tillväxtfaktor i vår kommun.

Jessica Wennberg är statistiker och nationalekonom i botten men arbetar sedan tio år tillbaka med utvecklingsfrågor som rör landsbygd och besöksnäring. Som alla Nyföretagarcentrums rådgivare driver hon också eget företag, i hennes fall inom utbildning och projektledning, parallellt med sitt uppdrag som verksamhetsledare på Heart of Lapland.

– Jag ser fram emot att bli del av den positiva utvecklingsresa som Överkalix näringsliv är i just nu och det ska bli fantastiskt att träffa alla samarbetspartners och nya entreprenörer i kommunen. Något av det mest inspirerande som finns är att ta del av nya idéer och ge nyföretagare en liten knuff i rätt riktning.

Överkalix är en stark småföretagarkommun vars näringsliv är uppbyggt av en mängd små och medelstora företag. Kommunens läge är strategiskt och företagare har nära till samarbeten i hela tillväxtregionen. Bo Häggroth menar att samarbetet med Nyföretagarcentrum fyller en fortsatt viktig funktion för kommunens utveckling.

– Det är ju företagen som bygger vår kommun, skapar arbetstillfällen och ger skatteintäkter. Nyföretagarcentrum stöttar entreprenörer i tidigt skede och stimulerar verksamheterna att växa. Det leder i sin tur till fler investeringar och vi får en positiv, uppåtgående spiral.

Nyföretagarcentrum har verksamhet på åtta orter i Norrbotten i samverkan med kommunen och det lokala näringslivet. Här erbjuds nya företagare kostnadsfri rådgivning, seminarier och nätverksträffar under de första tre verksamhetsåren. Anna Engström är verksamhetschef.

– Vi är mycket glada att få välkomna Jessica Wennberg som vår nya affärsrådgivare i Överkalix. Hon kommer att bli en utmärkt tillgång för nya, ambitiösa företagare inom alla olika verksamhetsområden i kommunen.

Jessica Wennberg, NyföretagarCentrum Nords rådgivare i Överkalix. Foto: Joel Henriksson, Korpics


För mer information, kontakta

Anna Engström, verksamhetschef NyföretagarCentrum Nord tfn 070-525 26 82.
Jessica Wennberg, affärsrådgivare Överkalix tfn 073-834 47 17.

Bo Häggroth, näringslivsansvarig Överkalix kommun tfn 070-115 33 56.


NyföretagarCentrum Nord erbjuder konfidentiell och objektiv rådgivning till nya och blivande företagare i Norrbotten på verksamhetsorterna Arvidsjaur, Boden, Haparanda, Luleå, Pajala, Piteå, Överkalix och Övertorneå. Våra erfarna rådgivare är själva företagare med bred kompetens och kunskap som hjälper nya företagare att utveckla sina idéer och ta fram affärsplan och budget. Vår rådgivning och våra aktiviteter är helt kostnadsfria tack vare finansiering från kommunerna på verksamhetsorterna samt vårt nätverk av samarbetspartners från näringslivet.

Dela nyhet

Läs mer