Boden NyföretagarCentrum Nord

Affärsnätverket får Bodens företag att växa

Nu skapas förutsättningar för att utveckla näringslivet i Boden i och med startskottet för Aurora Network, Affärsnätverket som stärker företag som drivs av kvinnor i Norrbotten. 

Genom Affärsnätverket Aurora Network satsar Bodens kommun på att inspirera ännu fler till företagande och att fler företagsledare som är kvinnor ges förutsättningar för utveckling. 

Sedan 2018 är NyföretagarCentrum Nord drivande i affärsnätverket Aurora Network. Nätverket finns sedan tidigare etablerat i Haparanda, Pajala och Övertorneå och syftar till att skapa goda förutsättningar för affärsutveckling i företag som ägs och drivs av kvinnor. Nätverket vänder sig till både etablerade och nya företagare.

Aurora Network är en strategiskt viktig satsning som genomförs i samverkan med Sparbanken Nord, Almi Nord och respektive kommun inom ramen för näringslivsstimulerande insatser. 

  • Vi är glada att samverka med NyföretagarCentrum Nord gällande att inspirera fler kvinnor att starta företag och stärka de som redan driver. Vi ser ett stort värde av att bidra till regionala nätverksarenor där nya kontakter och affärssamarbeten kan formas, säger Michaela Strömberg, näringslivsutvecklare vid Bodens kommun.
  • Det känns riktigt bra att vi nu inkluderar företagare från Boden i Aurora Network, där kvinnor från hela länet, etablerade och nya företagare samlas för att fokusera på affärsutveckling och tillväxt, med start den 24 april, berättar Frida Ekeström, Affärsrådgivare vid NyföretagarCentrum Nord i Boden. 

Inom nätverket genomförs företagsbesök och seminarium med fokus på affärsutveckling. Lokala och regionala kostnadsfria nätverksträffar arrangeras som välkomnar blivande, nya och etablerade företagare som är kvinnor. 

  • I och med att nätverket växer successivt skapas större mötesplatser för företag som drivs av kvinnor i Norrbotten, vilket skapar möjligheter att bidra till varandras affärsnytta över en större geografisk marknad. Nätverket bidrar även till ett breddat näringsliv i Norrbotten, säger Anna Engström, verksamhetschef vid NyföretagarCentrum Nord.

Den 25 april, kl 09.30 – 13.00 träffas nätverket för första gången i Boden. 

Vill du vara med? Kontakta frida.ekestrom@nyforetagarcentrum.se  

Om NyföretagarCentrum Nord

År 2015 etablerades den ideella föreningen NyföretagarCentrum Nord i Norrbotten med syfte att i samverkan med kommunen underlätta för nya företagare. Den ideella föreningens medlemmar består av de kommuner som ingår i samarbetet, företagsfrämjande organisationer samt företag från det lokala näringslivet. Samarbetet möjliggör kostnadsfri rådgivning och utbildning för den enskilda nya företagaren.  

NyföretagarCentrum Nord välkomnar successivt fler kommuner i samarbetet som nu är etablerat tillsammans med åtta kommuner: Arvidsjaur, Boden, Haparanda, Luleå, Pajala, Piteå, Överkalix och Övertorneå. 

För ytterligare information: 

Frida Ekeström, Affärsrådgivare NyföretagarCentrum Nord frida.ekestrom@nyforetagarcentrum.se

Michaela Strömberg, Näringslivsstrateg, Bodens Kommun michaela@bodenbusinesspark.se tel: 070-206 63 84

Anna Engström, Verksamhetschef NyföretagarCentrum Nord anna.engstrom@nyforetagarcentrum.se tel: 070- 525 26 82

Boden NyföretagarCentrum Nord

Frida Ekeström, Affärsrådgivare i Boden, NyföretagarCentrum Nord, Michaela Strömberg, Näringslivsutvecklare Boden Business Park.

Dela nyhet

Läs mer