Mentorskap

NyföretagarCentrum Nord ingår i det nationella programmet, Mentor Eget Företag, som drivs av NyföretagarCentrum Sverige på uppdrag av Tillväxtverket.

Programmet innebär att en nyföretagare kostnadsfritt får tillgång till en mentor, som bidrar med sina erfarenheter och sitt nätverk på ideell basis under ett år. En mentor kan bidra till en bättre företagsstart, ökad lönsamhet och större framgång.

Livet som ny företagare är inte alltid lätt, det är många utmaningar och problem man ställs inför. Med stöd och support av en mentor, en oberoende och erfaren person, underlättas starten enormt.

Nyföretagarcentrums mentorer arbetar ideellt och erbjuder adepterna sina erfarenheter, kunskap och  nätverk.

Under ett års tid har man möjlighet att kostnadsfritt få någon att bolla med och utmana idéer, hjälp att hitta de lämpligaste lösningarna och komma till beslut, utveckling av kommunikation och nätverkande, men framförallt någon som stöttar, motiverar och hjälper till att hålla fokus framåt.

Hur fungerar det?
Du ansöker om en plats i Mentorprogrammet via den här länken. Vi gör allt vi kan för att matcha dig som adept med en mentor som ska bidra i din utveckling framåt. Om vi hittar en lämplig mentor får både du och din mentor får en introduktion till Mentorprogrammet och sedan träffas ni cirka en gång per månad under ca 1,5 – 2 tim, i ett års tid. Under denna tid bjuder vi på NyföretagarCentrum in till nätverksmöten med alla adepter och mentorer på högaktuella teman, för utbyte av erfarenheter och nätverkande inom Mentorprogrammet. Deltagande i Mentorprogrammet är kostnadsfritt.

Vill du veta mera?

Kontakta din rådgivare för mer information >>

Anmälan

Anmäl ditt intresse för Mentorprogrammet 2022/2023 här

 

Vi på NyföretagarCentrum Nord har ett begränsat antal mentorpar varje år. Alla som vill kan tyvärr inte få en egen mentor via oss, men vi gör vårt bästa för alla som anmäler sig.

Läs mer om Mentor Eget Företag här >>